Γιατί να εργαστεί κάποιος στο κλάδο της Υγείας στη Κύπρο

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η Κύπρος αποτελεί τον δημοφιλέστερο εργασιακό προορισμό για Ελλαδίτες Ιατρούς και Νοσηλευτές με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρωθεί ένας μεγάλος όγκος επαγγελματιών υγείας στο νησί. Η εγγύτητα Κύπρου και Ελλάδας, οι καθημερινές πτήσεις, οι πολλές ομοιότητες και η ποιότητα ζωής στη Κύπρο είναι μερικοί από τους λόγους  που οδήγησαν πολλούς Ελλαδίτες να μετεγκατασταθούν στη Κύπρο.

Πιο κάτω παρατίθενται 7 λόγοι που η Κύπρος αποτελεί ελκυστικό εργασιακό προορισμό για επαγγελματίες υγείας.

  1. Υψηλή Ποιότητα Υπηρεσιών Υγείας: Η Κύπρος διαθέτει ένα εξαιρετικά ανεπτυγμένο σύστημα υγείας με υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Οι νοσοκομειακές εγκαταστάσεις και οι ιατρικές παροχές είναι σύγχρονες και προηγμένες, παρέχοντας τη βέλτιστη φροντίδα στους ασθενείς και ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας. Παράλληλα, πολλά νοσηλευτήρια ανεγείρουν νέες πτέρυγες ενώ μεγάλοι όμιλοι από το εξωτερικό ετοιμάζονται να επενδύσουν στον κλάδο της υγείας ανεγείροντας υπερσύγχρονα κέντρα υγείας και αποκατάστασης.
  2. Εκπαίδευση και Έρευνα: Ο επιστημονικός και ιατρικός κλάδος στην Κύπρο έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Τα πανεπιστήμια και ιατρικά κέντρα προσφέρουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και ευκαιρίες έρευνας, προσελκύοντας τόσο νέους επαγγελματίες όσο και έμπειρους επιστήμονες. Παράλληλα, θα πρέπει να τονιστεί ότι όσον αφορά την εκπαίδευση των νεότερων μελών μιας οικογένειας, το επίπεδο των δημόσιων σχολείων είναι αρκετά υψηλό, ενώ υπάρχουν αξιόλογα ιδιωτικά σχολεία.
  3. Υψηλοί Μισθοί και καλές συνθήκες εργασίας: Μεγάλη διαφορά παρατηρείται στις απολαβές των Ιατρών και των Νοσηλευτών σε σχέση με την Ελλάδα. Στην Κύπρο ο πρώτος  μηνιαίος μισθός για έναν απόφοιτο νοσηλευτικής ξεκινάει από τα 1200€ ενώ οι μισθοί για νοσηλευτές με εμπειρία κυμαίνονται από 1800€ έως 3000€. Αντίστοιχα, οι μισθοί για τους Ιατρούς ξεκινάνε από τις 3000€ με το μέσο όρο να κινείται γύρω στις 5000€. Φυσικά, οι απολαβές κάποιων εξειδικευμένων ειδικοτήτων με μεγάλη ζήτηση όπως της αναισθησιολογίας και άλλων ξεκινάνε από 7000€ και πάνω. Αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας, εκεί παρατηρείται σταθερότητα αφού τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες Ιατρών και Νοσηλευτών είναι συγκεκριμένα. Τέλος δεν χρειάζεται να επισημανθεί ότι οι υπερωρίες πληρώνονται!
  4. Πολυπολιτισμικό Περιβάλλον: Η Κύπρος αποτελεί μια πολυπολιτισμική και πολυεθνική κοινότητα, με επαγγελματίες σε διάφορους κλάδους εργασίας από χώρες όπως τη Γερμανία, το Ισραήλ, τη Πολωνία, την Ουκρανία, το Λίβανο και τη Ρωσία. Αυτό δημιουργεί ένα διαφορετικό και ενδιαφέρον περιβάλλον για συνεργασία και ανταλλαγή γνώσεων ενώ προσφέρει εξαιρετικές προοπτικές δικτύωσης.
  5. Υψηλή Ποιότητα Ζωής: Η Κύπρος προσφέρει μια υψηλή ποιότητα ζωής παρόμοια με της Ελλάδας. Ήλιος, θάλασσα, καλό φαγητό, ζεστοί άνθρωποι είναι κάποιες από τις πολλές ομοιότητες της Κύπρου με την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, στον τομέα της ασφάλειας η Κύπρος ξεπερνάει κατά πολύ την Ελλάδα αφού η εγκληματικότητα είναι αμυδρή. Τέλος, σχετικά με την μετακίνηση θα πρέπει να αναφερθεί ότι λόγω των μικρών αποστάσεων εντός και μεταξύ των πόλεων αλλά και του υπερσύγχρονου αυτοκινητόδρομου η μετακίνηση στη Κύπρο γίνεται γρήγορα και ξεκούραστα.
  6. Ευκαιρίες Εξειδίκευσης: Με την αυξανόμενη ανάγκη για εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, η Κύπρος παρέχει ευκαιρίες για επαγγελματίες στον κλάδο της υγείας να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένους τομείς.
  1. Ευκαιρίες ανέλιξης : Όπως έχει αναφερθεί ο κλάδος της υγείας στη Κύπρο αναπτύσσεται γοργά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές ανάγκες για την κάλυψη θέσεων εργασίας. Νέες θέσεις εργασίας σε νοσηλευτήρια και ιατρικά κέντρα που επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους καθώς και η δημιουργία νέων δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες της υγείας για γρήγορη ανέλιξη. Φυσικά, πρέπει να τονιστεί ότι πολλοί Ελλαδίτες Ιατροί που ήρθαν στη Κύπρο ως εργαζόμενοι, ανεξαρτοποιήθηκαν και άνοιξαν δικά τους γραφεία δραττόμενοι την ευκαιρία του ΓΕΣΥ. Το Γενικό Σύστημα Υγείας της Κύπρου δίνει τη δυνατότητα σε ασθενείς να επισκεφθούν όποιον Ιατρό θέλουν χωρίς κόστος, άρα δεν χρειάζεται σταθερό και μεγάλο πελατολόγιο για να ξεκινήσει κάποιος το δικό του γραφείο.

Σας βοήθησε το άρθρο?

Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας!

Φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία