Γιατί η Λευκωσία είναι η ιδανική πόλη εργασίας

Η Λευκωσία, είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου με πάνω από 330.000 κατοίκους είναι ο ιδανικός εργασιακός προορισμός για κάποιον που αναζητεί ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης.

Ας εξετάσουμε τους λόγους που η Λευκωσία καθίσταται ως ιδανικός επαγγελματικός προορισμός

  • Οικονομικό κέντρο : Είναι η πόλη στην οποία στεγάζονται όλες οι κυβερνητικές υπηρεσίες, οι δημόσιοι οργανισμοί και οι πρεσβείες ενώ σε αυτή βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία των τραπεζικών ιδρυμάτων και των μεγαλύτερων κυπριακών και διεθνών εταιρειών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παρουσία στελεχών από όλο τον κόσμο και την ευκαιρία εργασίας σε εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς. Επιπλέον η καθημερινή επικοινωνία με αγγλόφωνους κατοίκους εξασκεί και αναπτύσσει την χρήση της αγγλικής γλώσσας.
  • Εκπαίδευση :Παράλληλα, η Λευκωσία εκτός από ελκυστικός επαγγελματικός προορισμός είναι και δημοφιλής φοιτητικός προορισμός καθώς διαθέτει τα περισσότερα και ευρέως καταξιωμένα πανεπιστήμια όπως το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το University of Nicosia και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στα οποία φοιτούν πέραν των 40.000 φοιτητών πολλοί εξ αυτών Ελλαδίτες. Επιπρόσθετα υπάρχουν αρκετά αξιόλογα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα νεαρά μέλη μιας οικογένειας.
  • Ποιότητα Ζωής: Η Λευκωσία προσφέρει μια εξαιρετική ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της. Η πόλη διαθέτει πολλά πάρκα, περιοχές αναψυχής και πολιτιστικά κέντρα. Η ζωή στη Λευκωσία είναι ήρεμη, αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα. Στην Λευκωσία βρίσκονται 3 μεγάλα εμπορικά κέντρα, πληθώρα εστιατορίων και ταβερνών με τοπικές και διεθνείς γεύσεις ενώ φυσικά δεν λείπουν τα μεγάλα κλαμπ και τα μπαράκια για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής. Τέλος, η εγκληματικότητα είναι μειωμένη και υπάρχει γενικότερη αίσθηση ασφάλειας.

 

  • Ευκολία στις Μετακινήσεις: Η Λευκωσία προσφέρει ευκολία στις μετακινήσεις εντός της πόλης και προς άλλες πόλεις της Κύπρου. Με καλά αναπτυγμένο δίκτυο λεωφορείων, οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στον χώρο εργασίας τους και να εξερευνήσουν την πόλη. Παράλληλα, η Λευκωσία ενώνεται με τις υπόλοιπες πόλεις όπως η Λάρνακα, η Λεμεσός, η Πάφος και η Αγία Νάπα με αυτοκινητόδρομο καθιστώντας εύκολη την μετακίνηση από και προς αυτή. Να σημειωθεί ότι για τα δρομολόγια αυτά υπάρχει αστική συγκοινωνία με σύγχρονα λεωφορεία.

 

  • Διαμονή : Η εξεύρεση στέγης στη Λευκωσία όπως και στις υπόλοιπες πόλεις έχει καταστεί δύσκολη και ακριβή. Ωστόσο, στη Λευκωσία υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία στην εξεύρεση στέγης καθώς υπάρχουν αρκετές γειτονιές στα περίχωρα της πόλης που τα ενοίκια είναι μειωμένα σε σχέση με το κέντρο.

 

Ανάπτυξη : Η οικονομία στη Κύπρο είναι γενικότερα σε ανάπτυξη. Πολλοί όμιλοι από το εξωτερικό επενδύουν στη Κύπρο σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες και η υγεία. Συγκεκριμένα στη Λευκωσία αναμένεται ότι θα λειτουργήσουν νέα υπερσύγχρονα ιατρικά κέντρα και νοσηλευτήρια, ενώ μεγάλα υφιστάμενα ιδιωτικά

Σας βοήθησε το άρθρο?

Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας!

Φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία