7 Λόγοι για να εργαστείς στο κλάδο της εστίασης στη Κύπρο

Σκέφτεσαι να κάνεις το επόμενο βήμα στη καριέρα σου και αναζητείς τον επόμενο εργασιακό σου προορισμό ;

Αν ναι, τότε η Κύπρος είναι σίγουρα μια επιλογή που αξίζει να δοκιμάσεις.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια αρκετοί Ελλαδίτες ήρθαν στη Κύπρο για εργασία. Αρκετοί ήρθαν για εποχιακές δουλειές αλλά βλέποντας τις καλές συνθήκες και τις αυξημένες απολαβές, παρέμειναν και εγκαταστάθηκαν μόνιμα. Είναι πολλές οι ιστορίες Ελλαδιτών που πέτυχαν επαγγελματικά, ξεκίνησαν τις δικές τους επιχειρήσεις ή απέκτησαν διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες εταιρείες, όπως πολλές είναι και οι ιστορίες Ελλαδιτών που ενώ ήρθαν για σεζόν, κατέληξαν παντρεμένοι με παιδιά!

Σε γενικές γραμμές ο τρόπος ζωής στην Κύπρο έχει αρκετές ομοιότητες με την Ελλάδα. Ήλιος, θάλασσα, ζεστοί άνθρωποι, καλό φαγητό και καλή διασκέδαση. Επιπρόσθετα όμως, στην Κύπρο μπορεί να βρει κανείς μειωμένη εγκληματικότητα, χαλαρούς ρυθμούς, υψηλές απολαβές και πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες.

Πάμε να δούμε λοιπόν 7 λόγους γιατί να εργαστείς στη Κύπρο στον κλάδο της εστίασης

Υψηλότεροι μισθοί : Oι μισθοί ενός έμπειρου σερβιτόρου ή μπαρτένερ κυμαίνονται από 1300€ έως 1700€ καθαρά. Αντίστοιχα για τους μάγειρες οι μισθοί ξεκινάνε από 1300€ ενώ για τους sous chef οι μισθοί κυμαίνονται από 1800€ έως 2300€. Φυσικά ακόμα παραπάνω λαμβάνουν οι έμπειροι chef.

Παροχή στέγης : Όλο και περισσότερες εταιρείες παρέχουν την διαμονή σε αξιοπρεπέστατα διαμερίσματα. Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι στη Κύπρο η διαμονή  παρέχεται ολόχρονα!

Πενθήμερη εργασία : Πολλές είναι οι εταιρείες που εφαρμόζουν την πενθήμερη εργασία. Επιτέλους, γιατί οι εργαζόμενοι στην εστίαση το δικαιούνται και το αξίζουν.

Φαγητό εν ώρα εργασίας : Το φαγητό είναι ένα σημαντικό έξοδο αφού στη Κύπρο το κόστος είναι ελαφρώς πιο υψηλό από την Ελλάδα. Στον κλάδο της εστίασης λοιπόν οι πλείστες εταιρείες παρέχουν το φαγητό μειώνοντας σημαντικά τα σταθερά έξοδα κάθε ατόμου.

Υψηλά φιλοδωρήματα : Ως τουριστικός προορισμός χειμώνα καλοκαίρι η Κύπρος προσελκύει ποιοτικούς τουρίστες οι οποίοι αφήνουν γενναία φιλοδωρήματα.

Προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης : Μεγάλοι όμιλοι εστίασης και ξενοδοχείων βρίσκονται στο νησί αναζητώντας συνεχώς προσωπικό ενώ ανοίγουν συνεχώς νέα εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Ποιότητα ζωής : Έχοντας τον ήλιο τη θάλασσα το καλό φαγητό και φυσικά την ξέφρενη διασκέδαση, η Κύπρος δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την Ελλάδα .

Τέλος αν έρθεις στη Κύπρο να είσαι έτοιμος να αποκτήσεις proficiency στα Αγγλικά αφού θέλοντας και μη θα τα εξασκείς διαρκώς!

Αν το σκέφτεσαι, στείλε μας το βιογραφικό σου στο careers@dart-recruitment.com  ή στείλε μας μήνυμα στο 00357 97754710 και εμείς θα σου προτείνουμε τους καλύτερους εργοδότες στο κλάδο της εστίασης στη Κύπρο.

Σας βοήθησε το άρθρο?

Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας!

Φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία